Cursuri formare și recalificare profesională autorizate ANC / Online & Offline
Caută
Close this search box.

Noțiuni fundamentale de igienă

Cursul NOȚIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENĂ este avizat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale și se desfășoară conform cerințelor Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1225 / 2003 cu modificările ulterioare privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă și Hotărârii de Guvern nr.857/2011 care reglementează sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării normelor de igienă.

Grupul țintă îl reprezintă personalul din următoarele categorii de unități:

  • servicii de producție, depozitare, transport și comercializare a alimentelor, inclusiv alimentație publică și a colectivităților;
  • servicii de curățenie în unități de asistență medicală, colectivități de copii și tineri, unități de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.);
  • producția și distribuția apei potabile, producția apei îmbuteliate;
  • servicii de îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, masaj, etc.);
  • servicii tip dezinfecție, dezinsecție, deratizare.

Scopul și obiectivele cursului sunt de a dobândi noțiunile fundamentale de igienă necesare personalului angajat în orice activitate de producție și de comercializare a produselor alimentare, de alimentație publică și colectivă, serviciile și producția de apă potabilă, precum și serviciile de întreținere corporală.

Competențele dobândite în urma absolvirii cursului sunt: însușirea cunoștințelor și deprinderilor elementare referitoare la păstrarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor, pe care lucrătorii din sectoarele de activitate cu risc pentru sănătatea populației trebuie să le posede.

Programa de curs are un număr de  12 ore pentru modulele 1- 4 și 17 ore pentru modul 5 și este realizată în conformitate cu cerințele legale în vigoare. Lipsa unui certificat de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă se pedepsește cu o amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajează personal căruia îi lipsește această atestare.

Cursul se organizează atât în Pitești cât și în alte localități cu condiția formării unei grupe de minim 30 de persoane și este deschis celor cu studii medii și/sau superioare. Certificatul obținut are o valabilitate de 3 ani de la data susținerii examenului.

Relații la “SOLICITĂ OFERTA” sau la adresele de mail: training@atva.ro sau cursuri@atva.ro.

Lector:

Dacă doriți să vă înscrieți sau mai multe informații despre curs, completați formularul următor:
sau ne puteți contacta: