Online & Offline / Cursuri formare și recalificare profesională autorizate ANC / Consultanță ISO

Responsabil cu monitorizarea radiologică – materiale metalice reciclabile

Cursul RESPONSABIL CU MONITORIZAREA RADIOLOGICĂ – MATERIALE METALICE RECICLABILE  este avizat de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) și se desfășoara în conformitate cu cerințele Ordinului nr.117/89/21707 din 19.05.2010 pentru aprobarea Normelor privind monitorizarea radiologică a materialelor metalice reciclabile pe întreg ciclul de colectare, comercializare și procesare.

Scopul și obiectivele cursului sunt de a dobândi cunoștințele necesare în vederea îndeplinirii cerințelor de monitorizare radiologică.

Grupul țintă îl reprezintă personalul din cadrul societăților care gestionează materiale metalice reciclabile (colectare, comercializare, procesare, transport, etc.).

Competențele dobândite în urma absolvirii cursului sunt: cunoașterea teoretică și practică a elementelor de radioprotecție și legislație aplicabile activității pe care o desfășoară; tehnici de monitorizare; echipamente de detecție; elaborarea procedurilor specifice de monitorizare a materialelor metalice reciclabile conform normelor CNCAN; elaborarea procedurilor de notificare și intervenție în cazul identificării în materialele metalice a unor materiale contaminate radioactiv sau a unor surse de radiații; modul de utilizare a echipamentului individual de protecție și a sistemului de dozimetrie individuală, etc.

Programa de curs are un număr de 32 de ore și este realizată în conformitate cu prevederile Normelor CNCAN.

Cursul se organizează atât în Pitești cât și în alte localități cu condiția formării unei grupe de minim 12 persoane și este deschis celor cu studii medii și/sau superioare. Certificatul obținut are o valabilitate de 5 ani și este necesar pentru obșinerea/prelungirea permiselor de exercitare nivel 1 și 2.

Relații la “SOLICITĂ OFERTA” sau la adresele de mail: training@atva.ro sau cursuri@atva.ro.

Lector:

Dacă doriți să vă înscrieți sau mai multe informații despre curs, completați formularul următor:
sau ne puteți contacta: